Blog

3 tipp, hogy több energiád legyen a hétköznapokban

2020.07.31.

Az, hogy kellően energikusnak érzed-e magad, sok mindentől függ. Vajon hogyan adhat több energiát a tiszta, hideg norvég fjordokból származó friss lazac? Mutatjuk!

  1. Még több energia a rendszeres sportból – lazacfehérjével

A rendszeres sportnak számtalan pozitív hatását sorolhatjuk fel, az ideális testsúly elérésén át a szív- és érrendszeri betegségek vagy a magas vérnyomás kockázatának csökkentéséig. Az észszerű fizikai aktivitás csökkenti a stresszt, magabiztosabbá tesz, javítja az állóképességet.

A sport még hatékonyabb is lehet, ha segítünk izmainknak az edzés utáni felépülésben, az izomvesztés kompenzálásában, illetve a növekedésben. Ezt átgondolt fehérjebevitellel tudjuk megtenni (hiszen az izmok fehérjéből, azok pedig aminosavakból állnak.) A tiszta, hideg vizű norvég fjordokban tenyésztett lazac kiváló fehérjeforrás. A hidrolizált lazacfehérje gyorsan felszívódik[1] és jól emészthető, így hathatós segítség az izomregenerációban. A lazacfehérje ígéretes szerepét az energianövelésben egy 2019-es kutatás is megerősítette.[2]

  1. Szívbarát életmód – finomítatlan lazacolajjal

 A mozgásra tehát már csak azért is érdemes időt szánni, mert erősíthetjük szívünket, ezáltal is csökkentjük a kardiovaszkuláris betegségek kialakulásának kockázatát. Szív- és érrendszerünket a többszörösen telítetlen Omega 3 zsírsavak rendszeres fogyasztásával is támogathatjuk. Az Omega 3 zsírsavak (EPA, DHA, DPA) eszenciális zsírsavak, a táplálékkal kell bevinnünk őket. A tiszta, finomítatlan norvég lazacolaj ráadásul Omega 3,6,9 zsírsavakat egyaránt tartalmaz, fogyasztása segíti az eltolódott zsírsavarány helyreállítását.

3. Mozgékonyság – természetes tengeri kalciummal

A rendszeres mozgással járó kirobbanó energiához az erős, ép csontok is hozzátartoznak.

Tudtad, hogy csontjaidon az igénybevételtől számtalan apró mikrotörés keletkezik nap mint nap? Ezeket a kis sérüléseket szervezeted bámulatosan, saját magától kijavítja – feltéve, ha megfelelő mennyiségű kalcium áll rendelkezésre.

A kalciumban gazdag táplálkozás ellensúlyozhatja mindezt, ráadásul az idővel is dacolhatsz, hiszen a csontok, ízületek normál működését biztosító kalcium mennyisége idővel csökken, nő a törések kockázata.

A norvég lazac itt is remekel, a belőle kinyerhető természetes, tengeri kalciumban a csontjaiddal biológiailag megegyező mikrokristályos hidroxi-apatit található, ezáltal jól beépül. A norvég lazaccsontból származó kalcium egy 2015-ös kutatás során is jól teljesített a kalciumszint növelésében.[3]

Nyerj életerőt a Hofseth BioCare norvég lazacból készült étrend-kiegészítőiből!

A hideg, tiszta vizű norvég fjordokban tenyésztett állatokból lazacolaj, fehérje és csontpor is kinyerhető, köszönhetően a gyártó Hofseth BioCare törődésének. A nyersanyagot szabadalommal védett, speciális enzimatikus eljárással dolgozzák fel, mindössze 24 órán belül, így a lazacban rejlő értékek maradéktalanul megőrződnek.

Ismerd meg közelebbről a D3 és K2-vitaminnal dúsított változatban is elérhető Hofseth BioCare lazacolajat, ízesített fehérjeitalt és a kétféle tengeri kalciumos csontport!

 

[1] A Randomized, Double-Blinded Cross-Over Study Comparing Increase in Blood Leucine Levels after Ingestion of Hydrolyzed Salmon and Whey Proteins in Healthy Young Men; Nutrition and Food Technology: Open Access 3(2)

[2] A proof-of-concept study to evaluate the efficacy of collagenic Salmon Protein Hydrolysate Powder on energy increase, improvements in hair/nail/skin health and anti-inflammatory modulation in healthy males and females (forrás: https://hofsethbiocare.com/)

[3] A Comparative Study of the Impact of Dietary Calcium Sources on Serum Calcium and Bone Reformation Using an Ovariectomized Sprague-Dawley Rat Model; Nutrition & Food Sciences, Framroze et al., J Nutr Food Sci 2015, 5: 2

 

Leave a Reply

    Kosár